Újdonság a Volkswagenről
2019.01.02.

A Volkswagen az új évvel bemutatja mobil elektromos töltőállomás rendszerét

Wolfsburg / Budapest, 2019. január 2. –  Az új évvel a Volkswagen betekintést ad a vállalat jövőbeni mobil elektromos gyorstöltő állomás rendszerébe. Ezeket önállóan, az energia forrásától függetlenül ott lehet felállítani, ahol szükség van rájuk: például a városok parkolóiban, vállalati területeken, vagy nagyszabású rendezvények ideiglenes töltőállomásaiként. A mobil töltőállomás a mobil telefonokat használók által ismert, az energia tárolására alkalmas power bank-ként is működik, de ez az elektromos autók kiszolgálására alkalmas. 360 kWh-ig terjedő teljesítménye akár 15 elektromos hajtású autó töltésére is képes, és alkalmas az új I.D család autóinak töltésére is.’
Töltő
  • A rugalmasan használható töltőrendszer hatékonyan támogatja az elektromos autók töltési infrastruktúrájának bővítését, és időszaki jelleggel is használható.
  • Thomas Schmall, a Volkswagen-csoport alkatrész központjának ügyvezetője: “ez a megoldás teljesen más megközelítést jelent a töltőhálózat kiépítésében és fejlesztésében”.
  • Mark Möller, az alkatrészközpont műszaki vezetője: “ a fenntartható forrásból származó energiát használatáig tárolni is lehet”.
  • A MEB akkumulátor csomag a töltőállomás energetikai központja”.

A gyorstöltési technológiának köszönhetően a töltési folyamat “ átlagosan 17 percet vesz igénybe. Amennyiben az integrált akkumulátor rendszer energia töltöttségének foka 20%-ra esik, a kimerült töltőrendszer szerepét automatikusan egy feltöltött egység veszi át. Ha a töltőállomás legalább 30 kW-os váltóáramú energiaforráshoz kapcsolódik, a töltőrendszer automatikus feltölti magát. Ugyanakkor, ha az energiaforrás megújuló, azaz szél- vagy napenergia által termelt energiaforráshoz kapcsolódik, a töltőállomás alkalmas a fenntartható energia ideiglenes tárolására is, és ezzel a széndioxid-mentes mobiltás támogatására.

 

 

‘ - ez a tanulmányautó nincs kereskedelmi forgalomban, így nem esik az EU 1999/94 direktíva hatálya alá

 

“ - megközelítőleg 28 kWh töltés esetén, ami a jelenlegi e-Golf töltési kapacitását jelenti