Újdonság a ŠKODA-ról
2018.04.06.

Idén is Škodát nyerhet a legügyesebben közlekedő család

A ŠKODA immár hatodik éve partnere a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőnek, melyet az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és az Autós Nagykoalíció hirdetett meg a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. A vetélkedő fődíja egy ŠKODA RAPID FAMILY modell
Közlekedik a család

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbnak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre hét esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervez az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával.

2017-ben már közel ezer család küzdött meg egymással a megyei selejtezőkön és végül az országos döntőn a legjobb húsz az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó ŠKODA személyautóért.

A visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözte a szervezőket, hogy jövőre is megrendezzék ezt a versenyt.  A 2018 áprilisában induló vetélkedőre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Érdemes lesz ismét elindulni az autós, illetve kerékpáros ügyességi feladatokat felsorakoztató, valamint műszaki és elsősegélynyújtási ismereteket felmérő megmérettetésen, mert az idei, immár hatodik Közlekedik a család erőpróba fődíja, egy ŠKODA RAPID FAMILY típusú személyautó lesz.

„Az autóinkat úgy tervezzük és gyártjuk, hogy azok valódi védelmet nyújtsanak a benne ülőknek, és minimalizálják a baleseti kockázatokat. Ugyanakkor a legfontosabb mégis az, hogy egyáltalán ne történjen baj az úton, és ez csak úgy lehetséges, hogy ha jobban odafigyelünk egymásra, betartjuk a közlekedési szabályokat és mindig meggyőződünk arról, hogy műszakilag kifogástalan állapotban lévő járművel közlekedjünk. Emiatt is támogatjuk évről – évre a nagysikerű Közlekedik a család vetélkedősorozatot, mert az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal, illetve az Autós Nagykoalícióval együtt ezzel a játékos versennyel is szeretnénk felhívni minél több ember figyelmét a biztonságos közlekedés alapvető tudnivalóira.” – hangsúlyozta Németh János, a ŠKODA márkaigazgatója.

Idén nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb iskolákat is díjazzuk! Az első három, legtöbb résztvevővel rendelkező intézmény, akár 500 000 Ft értékű iskola- és tornaszert nyerhet.

A 2018-as Közlekedik a család területi versenyeinek időpontjai a következők:

  • Április 14. Tatabánya, Békéscsaba
  • Április 21. Budapest
  • Április 22. Szeged
  • Május 12. Cegléd, Győr, Miskolc, Pécs
  • Május 26. Szekszárd, Eger, Nyíregyháza, Veszprém
  • Május 27. Nyíregyháza, Debrecen
  • Június 02. Székesfehérvár, Jászberény, Kecskemét
  • Június 09. Szombathely, Kaposvár, Salgótarján, Zalaegerszeg 

A versenyre való jelentkezés módjáról, a pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet bővebb információkat találni. Az iskolai nyereményjátékra egy formanyomtatvány segítségével lehet jelentkezni, amit a verseny honlapjáról tölthetnek le! Az intézmények diákjai a kitöltött, az iskola által jóváhagyott formanyomtatványt a vetélkedő helyszínén tudják bemutatni.