Újdonság a ŠKODA-ról
2018.04.18.

Porsche Pestes kollegáink sikere a Skoda Challenge-en

Szép sikert értek el kollégáink a Barcelona mellett megrendezett Skoda Challenge elnevezésű nemzetközi versenyen. Horváth Csaba, a Porsche Pest Skoda márkavezetője világbajnok lett kategóriájában, Solymos Anna, a Porsche Pest értékesítője pedig a verseny történetének első női díjazottjaként a 2. helyet szerezte meg értékesítő kategóriában.
Skoda

Mekkora volt a kihívás ezen a versenyen, hány résztvevő volt?

Csaba: 33 ország több mint 200 versenyzője mérettetett meg összesen 8 kategóriában értékesítés és vevőszolgálat, valamint importőri területről. Ehhez hozzájön plusz kategóriaként  a legjobb csapat kategóriája is.

Anna: a világ számos országából jöttek a versenyzők, Algériától , Oroszországtól kezdve Indián át Kínával bezárólag, igazi nemzetközi mezőny volt.

Hogyan jutottatok el a nemzetközi versenyig?

Csaba:  Nemzeti  döntőkkel  indult a verseny, és az egyes országok legjobbjai képviselhették országukat ezen a világbajnokságon.

Milyen izgalmas feladatok vártak rátok a verseny során?

Anna: Az első napon csapatverseny volt: az egyes országok csapatainak közösen kellett feladatokat megoldaniuk: ki kellett alakítani például alkatrészek, tartozékok helyes polcelhelyezését, gyári kiegészítőket (pl. kerékpárt tartóval együtt) kellett autóra felszerelni, gyerekülést, kutya-biztonsági övet, és kávét is kellett főznünk a szivargyújtóról üzemeltethető kávéfőzővel.

Az első nap tehát afféle ráhangolódás volt az egyéni megmérettetésre?

Anna: Igen, így is mondhatjuk. Nagyon nagy élmény volt, ahogy össze tudtunk dolgozni a közös cél érdekében olyan kollégákkal is,  akikkel akkor találkoztunk először. Segítettük egymást, és az egyéni versenyekben is szurkoltunk egymásnak.

Mennyire voltak életszerűek a feladatok, mennyire voltak szinkronban a mindennapi munkátokkal?

Csaba: a Sales Manager kategóriában piaci részesedést, raktárkészlet-forgást, marketing megtérülési rátát, konverziókat és egyéb piaci mutatókat is kellett számolni. Számomra a legéletszerűbb kérdés mégis az volt, hogy milyen hatása van az Off-road gomb lenyomásának az autóra, mit változtat ez meg az autó beállításain.

Anna: Izgalmas feladatok voltak, Human Touch elemeket kellett felsorolni, régi modelleket sorba rakni - ilyet nem csinálunk a mindennapi munka során. De például az a napi munkánk szerves része, hogy az újdonságokkal kapcsolatban segítsünk az ügyfeleinknek, a connecttel, telefonos és online összeköttetéssel kapcsolatos feladatok, az autó körüli feladatok, például a vonóhorgos kerékpártartó levétele, stb. ilyenek voltak.

Menet közben mennyire kaptatok visszajelzést az egyes feladatokról, mennyire lehetett sejteni, milyen esélyeitek vannak a győzelemre?

Anna: Az írásbelit kivéve folyamatos volt a visszajelzés, megvan-e a feladat, sikerült-e jól megoldani. Érezhettük, hogy jó lehet a végeredmény.

Csaba: a számításos feladatoknál a sales manager kategóriában az írásbelin ki lehetett következtetni, hogy jó-e a megoldás: ha a válaszok között volt az az eredmény, amire számításom során jutottam, akkor tudtam, hogy jó a megoldásom. Az egyéb feladatokban a versenybírók (gyári szakemberek) arckifejezése árulkodott...

Mit jelent számotokra ez a részvétel és győzelem?

Anna: Nagyon örültem, hogy kijuthattam, és annak is, hogy a 8 kategóriából  6-ban magyar versenyző is állhatott a dobogón. Ezen felül a "legjobb csapat" címet is elnyertük.

Csaba: Egyrészt jó érzés volt márkavezetőként a legjobbnak lenni , másrészt jó volt érezni, ahogy velünk együtt örülnek a gyár képviselői, a versenytársak. No meg a Facebook oldalamon majd' 400 like-ot kaptam :-)

Van-e hatása a jövőbeni munkavégzésetekre ennek az eredménynek?

Csaba: A vezetőség és a kollégák elismerése mellett több ügyfél is gratulált, és megígérték, nálunk veszik a következő autójukat is. Méltán lehet büszke az ember arra, hogy a világon a legjobb valamiben.

Anna:  Azonban ez a győzelem, ez a cím kötelez is: magas az elvárás, oda kell figyelni. Persze eddig is sokat tettünk le az asztalra, ez a jövőben sem lesz másként

Mire fogtok szerintetek pár év múlva visszaemlékezni ezzel a versennyel kapcsolatban, mi lesz az első kép, ami majd akkor is bevillan?

Anna: Amikor csapatként felvonultunk a színpadra, és együtt örültünk a sikereknek!

Csaba: Amikor kiírják az óriáskivetítőre a nevedet. Akkor beszűkül a tudatod, fel sem fogod, mi történik, meg vagy hatódva, sok száz ember neked tapsol.

Mit üzentek a kollégáitoknak ezzel a versennyel kapcsolatban?

Mindenkit arra buzdítunk, hogy induljon ezeken a versenyeken. Verseny volt, megmérettetés, és egyben egy fantasztikus élmény!

A győzteseknek gratulálunk, és kívánjuk, hogy  munkájukban a jövőben is sok örömöt, sikert éljenek meg!