Porsche Pest telephely Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Sikermodell 4.0: az új Audi A3 Sportback
2020.03.05.
Újdonság az Audiról

Sikermodell 4.0: az új Audi A3 Sportback

Az Audi 1996-ban az A3 modellel megteremtette a prémium kompakt kategóriát. A sikermodell negyedik generációja sportos, digitalizált és teljesen hálózatba kapcsolt. Progresszív dizájnja mögött számos nagyautós innovációt rejt, többek között kifinomult információs és szórakoztató rendszert, kiváló felfüggesztést és magas szintű biztonságot.

Audi

Különleges dizájn és világítás

Az új Audi A3 Sportback a sportos dizájn és a kompakt arányok tökéletes elegye. A széles Singleframe hűtőmaszk, illetve a megnövelt első levegőbeömlők tovább fokozzák a prémium kompakt autó dinamikus karakterét. Az izmos kocsitest két végpontját, az első és a hátsó lámpák között érzéki vonal köti össze, amely alatt hangsúlyt kap a nagyobb kerékíveket kiemelő megújult Audi arculat. Innovatív újdonság a Mátrix LED fényszórók digitális nappali fénye. Ez egy pixelmező, amelyben háromszor öt LED-szegmens hoz létre teljesen egyedi fényhatást, amelyről az A3 Sportback érkezése már messziről azonnal felismerhető. A sportos hatású és magas minőségű dizájn az utastérben az új váltókar formájában, alumínium, illetve szénszálas betétekben, izgalmas ajtónyitókban és feketén csillogó műszerfalban ölt testet. Azt üléskárpit most először a fenntarthatóság jegyében újrahasznosított PET palackokból készült.

 

Digitalizált irányítás, éles kijelzők

Az A3 Sportback pilótafülkéje teljes mértékben a vezetőre összpontosít. A márka nagyobb modelljeiben megszokott elemekből építkezik, 10,1 hüvelykes középső érintőképernyője alapáras. Kézírással is vezérelhető, a betűk felismerését hangosan nyugtázza, irányítása természetes. A multifunkciós kormányon is vezérelhető digitális műszerfal az alapfelszereltség része.  Az extraként rendelhető Audi virtuális műszerfal (Audi virtual cockpit) olyan további funkciókat tesz elérhetővé, mint a szélesebb kijelző, vagy az egész képernyős navigáció. A fejlettebb rendszer 12,3 hüvelykes képátmérőjű és háromféle megjelenítési módot kínál, mások mellett egy sportos kinézetet. Felárért a legfontosabb információkat a szélvédőre vetítve is megjeleníthetjük.

 

 

 

 

Élményfokozó infotainment

Az MMI kezelőfelület mögött az Audi harmadik generációs moduláris infotainment platformja található. Tízszer gyorsabban működik, mint közvetlen elődje, könnyen kapcsolódik a telefonunkhoz, sebesen futtatja az Audi connect szolgáltatásokat fejlett LTE technológiája révén, és természetesen beépített wifi hotspottal is rendelkezik. A felhasználók akár hat különböző profilban is elmenthetik saját beállításaikat – legyen az a kímélő klíma, a pihentető üléspozíció, a leggyakoribb navigációs útitervek, vagy a kedvenc rádióadók. A DAB+ digitális rádióadás standard, az online, illetve hibrid rádióadók hallgatása feláras tétel. A navigációs célravezetés minden korábbinál könnyebb és rugalmasabb. A fedélzeti számítógép a forgalmi helyzet alakulását képes előrejelezni és az esetleges torlódások elkerülésére menetközben újabb alternatív útvonalat kínálni. A Google Earth nagyfelbontású műhold képei mellett a legtöbb európai nagyváros részletes, háromdimenziós térképe is rendelkezésre áll. A kiemelt turisztikai célpontokat fotókkal, nyitvatartási időkkel és szöveges ajánlásokkal támogatja, de az Audi connect egy sor car-to-X szolgáltatást is kínál. Segít szabad parkolóhelyet találni és a közlekedési lámpákkal kommunikálva lehetővé teszi, hogy a zöld hullámot kihasználva suhanjunk át a városon. Okostelefonnal csatlakoztatva használható a myAudi, az Apple CarPlay, vagy az Android Auto, az Audi phone box pedig az autó antennáját használja a készülék helyett, miközben vezeték nélkül tölti. Kis idővel a piaci bevezetést követően az Audi A3 Sportback ügyfelei élvezhetik a Audi connect key kényelmét, amelynek révén androidos okotelefonról lehet majd nyitni, zárni az autót, illetve elindítani a motort, sőt hamarosan az Amazon Alexa is elérhető lesz.

 

Kulturált motorok

Az új Audi A3 Sportback Európában háromféle motorral érkezik – a 110 kW (150 LE) 1.5 TFSI-vel (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5.1 – 4.8 l/ 100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 116 – 111 g/km*) , illetve a 2.0 TDI-vel, amely választható 85 kW (116 LE) (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 3.6 – 3.5 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 96 – 92 g/km *) vagy 110 kW (150 LE) teljesítménnyel (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 3.9 – 3.7 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 103 – 98 g/km *). Minden motor lenyűgöző nyomatékkal bír, futásuk kifejezetten kulturált. A gyártás kezdetekor ezek az erőforrások csakis elsőkerék-meghajtású változatokban érhetők el hatfokozatú kézi sebességváltóval, illetve gyors reagálású hétfokozatú S tronic váltóval, amelynek megújult kompakt választókarját tolni, valamint húzni lehet. A piaci bevezetés után az Audi fokozatosan további motorváltozatokkal – beleértve villamosított erőforrásokat is –, valamint összkerék-meghajtással áll a vásárlók rendelkezésére.

 

Újraértelmezett futómű

Az új A3 Sportback felfüggesztése – a 110 kW (150 LE) teljesítménytől négylengőkaros hátsó futóművel – kifejezetten sportos és határozottan kiegyensúlyozott, a kellemes menetkomfortot hozza összhangba a kiváló dinamikával. Kívánságra a felfüggesztés adaptív csillapításvezérléssel is elérhető, amely egyben 10 milliméterrel ülteti az aszfalthoz közelebb a karosszériát. A lengéscsillapítók egyenként alkalmazkodnak az útviszonyokhoz, az aktuális közlekedési helyzethez és az Audi drive select beállítasaihoz. Az S line csomaggal együtt a vásárló élvezheti a sport felfüggesztés áldásait (minden más esetben feláras extra). A csillapítás keményebb, a karosszéria pedig 15 milliméterrel kerül közelebb az úthoz, a vezetési élmény pedig garantált.

 

 

Rutinos vezetősegédek

A koccanásokat elkerülő Audi pre sense front, a kikerüléssegéd, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető révén az A3 Sportback hatékonyan csökkenti a közlekedési balesetek kockázatát és a biztonság magas védelmi szintjét nyújtja már alapáron is. A vezető és utasai biztonságát olyan feláras rendszerek fokozzák, mint sávváltásra-, illetve kiszállásra figyelmeztető, keresztirányú forgalomfigyelő és parkolóinas. Az adaptív, az előttünk haladó sebességéhez automatikusan alkalmazkodó sebességtartót sávtartó egészíti ki, amely a sáv közepén tartja az autót, ha indokolt apró kormánymozdulatokkal korrigál. Hosszú utazások alkalmával ez a funkció is javítja a komfortot és a biztonságot.

 

Optimalizált térkihasználás

Az új A3 Sportback kompakt külső méretei ellenére meglepően tágas és praktikus autó. Hossza 4,34 méter, szélessége 1,82 méter tükröket nem számítva, a prémium kompakt elődjéhez képest három centiméterrel hosszabb. 1,43 méteres magassága és 2,64 méteres tengelytávja nem változott. A hátsó üléstámlák helyzetétől függően a csomagtartó mérete 380 és 1200 liter közötti, a csomagtérpadló többféle magasságban állítható. Kívánságra az A3 Sportback lábbal is irányítható elektromos csomagtérajtó-mozgatással is felszerelhető.

 

Piaci bevezetés és árak

Az új Audi A3 Sportback számos európai országban márciustól megrendelhető, az ügyfelek az első autókat májusban vehetik át. A 110 kW-os (150 LE) 1.5 TFSI motorral szerelt A3 Sportback (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5.1 – 4.8 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás 116 – 111 g/km*) ára Németországban 28 900 euró. A piaci bevezetés egyedi modellel indul: az A3 Sportback edition one felszereltsége különleges extrákat sorol. Kívülről matt platinaszürke díszítésről, sötétített Mátrix LED fényszórókról és 18 hüvelykes titánszürke könnyűfém felnikről ismerszik meg. S line utasterében újonnan fejlesztett, beépített fejtámlás sportülések kaptak helyet, a hangulatot alumínium betétek és rozsdamentes acélból készült pedálok teszik különlegessé.

 

(* a fogyasztási és kibocsátási adatok az adott autó felszereltségének függvényében változhatnak)

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.